Nejlepší restaurace v Praze

Adam Bašta - 09. 05. 2025

Nejlepší restaurace v Praze podle mých zkušeností

Rozhodl jsem se projít Prahu a najít podniky, které opravdu stojí za návštěvu, a ne jen na oko dobře vypadají na fotkách. Ochutnával jsem jídla v různých stylech, v různých čtvrtích a s různou atmosférou. Nezajímaly mě recenze ani doporučení, šel jsem tam, kam mě táhla chuť a zvědavost. Tohle je výběr míst, která ve mně zanechala silný dojem, ať už pozitivní nebo negativní.

[obrazek1]

Každý podnik měl něco do sebe, ale ne vždy šlo o nezapomenutelný zážitek. Všímal jsem si nejen chuti, ale i obsluhy, prostředí a celkové nálady místa. Šel jsem tam, kde mě nic netlačilo a všechno mělo prostor přirozeně plynout. A přesně o tom podle mě dobrá restaurace je – o celkové harmonii, ne jen o pěkně nafoceném talíři.

[umistenecta]

La Casa de Cuba

Vstoupil jsem dovnitř a okamžitě mě obklopila vůně grilovaného masa, tropických bylin a rumu, který se tu servíruje s elegancí i lehkostí. Všechno tu bylo energické, živé a přitom nenucené. Chobotnice byla dokonale ugrilovaná a spolu s čerstvým koktejlem vytvořily chuťový zážitek, na který nezapomenu. Po večeři jsem zůstal ještě nahoře, kde hraje hudba a tančí se, a byl to jeden z nejpříjemnějších večerů v centru města.

Ginger & Fred

Tančící dům má své kouzlo už zvenku, ale restaurace vevnitř slibuje víc, než nakonec nabídne. Výhled na město byl nádherný, ale to bylo bohužel to nejlepší, co jsem si z návštěvy odnesl. Degustační menu působilo bez nápadu a chuťově nezanechalo vůbec nic. Obsluha byla sice profesionální, ale chyběla mi tam atmosféra, která by mě přiměla se vrátit.

[obrazek2]

Charles Bridge Restaurant

Tady jsem se cítil jako na výletě s bonusem v podobě skvělé večeře. Sedět na pontonu, kde máte výhled na Karlův most a hladinu řeky na dosah, je samo o sobě výjimečné. Steak byl připravený přesně tak, jak jsem si přál, a porce nebyla ani malá, ani přehnaná. Obsluha byla uvolněná, ale všímavá, a celý večer utekl, ani jsem se nenadál.

[obrazek3]

Le Grill

Do Le Grillu jsem šel v obleku a nelitoval jsem ani chvíli. Luxusní hotelové prostředí, decentní hudba a krásně prostřený stůl navodily slavnostní atmosféru ještě předtím, než mi přinesli první chod. Každý talíř byl nejen esteticky propracovaný, ale i chuťově vyvážený a výjimečný. Když k tomu připočtu výborný servis, který nikdy nepůsobil vtíravě, šlo o jeden z nejlepších večerů vůbec.

Talíř

Restaurace Talíř mě nalákala na českou klasiku v moderním pojetí a musím říct, že mě to příjemně překvapilo. Tapas styl, tedy více menších porcí, mi vyhovuje, protože si rád ochutnám víc jídel najednou. Kachna na červeném zelí v miniverzi byla největším překvapením večera. Ať už jsem zkusil svíčkovou nebo guláš, všechno mělo dobrou konzistenci, krásnou prezentaci a poctivou chuť.

Bonco

Bonco jsem měl dlouho na seznamu a konečně jsem se do něj dostal. Interiér je jednoduchý, ale moderní, a personál mě přivítal s úsměvem, což je vždycky příjemný začátek. Sushi bylo svěží, krásně servírované a chuťově jemné, přitom výrazné tam, kde to bylo potřeba. Výběr jídel je široký, ale všechno má smysl a není to bezhlavé míchání stylů.

Oblaca

Věděl jsem, že výhled bude silnou stránkou, ale doufal jsem, že i jídlo bude stát za to. Interiér v Žižkovské věži je elegantní a večerní Praha pod vámi působí magicky. Bohužel jídlo nedosahovalo úrovně prostředí a připadalo mi spíš jako hotelové menu bez charakteru. Neříkám, že to bylo vyloženě špatné, ale za tu cenu jsem čekal víc zážitku.

[umistenectaDOFOLLOW]

NaJedli

NaJedli mě zaujali už názvem a když jsem vešel dovnitř, všechno na mě působilo přirozeně. Žádná okázalost, jen moderní podnik s pohodovou atmosférou. Rybí steak byl perfektně propečený a k tomu servírovaný na svěžím zeleninovém základu. Obsluha byla milá a já jsem měl pocit, že jsem vítaný host, i když jsem přišel jen tak v tričku na oběd.

U Modré kachničky

Tady jsem šel s velkým očekáváním a musím říct, že se naplnilo do posledního detailu. Tradiční interiér působil útulně a důstojně zároveň, světlo bylo jemné, hudba nerušila a všechno dohromady tvořilo ideální rámec. Zvěřinový chod s brusinkami a redukcí ze šípků byl naprostý vrchol večera. Tohle místo si mě získalo nejen kuchyní, ale i tím, jak profesionálně a přitom lidsky všechno probíhalo.

Zarezervujte si restauraci a získejte SLEVU
Otevřít

Komentáře

Přidat komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s jeho zveřejněním včetně zadané přezdívky a obsahu. Pokud do textu uvedete osobní údaje, činíte tak dobrovolně a souhlasíte i s jejich zobrazením. Komentáře mohou být před zveřejněním zkontrolovány a v případě nevhodného obsahu upraveny nebo zamítnuty. V případě dotazu nebo žádosti o smazání komentáře nás můžete kontaktovat.




Podobné články

Nosič kol na tažné zařízení recenze
Nosič kol na tažné zařízení recenze
Co dělat v Táboře?
Co dělat v Táboře?
Co dělat v Českém Krumlově?
Co dělat v Českém Krumlově?
Co dělat v Českých Budějovicích?
Co dělat v Českých Budějovicích?
Jak se oblékat v Tunisku?
Jak se oblékat v Tunisku?